Krusbärsmarmelad med vanilj

Krusbärsmarmelad med vanilj NY

Krusbärsmarmelad med vanilj

Från: Köket

4 ingredienser

15 min

Syrlig och fyllig - denna krusbärsmarmelad är en riktig storfavorit. Tips! Tillsätt hackade mandlar för extra crunch, så blir marmeladen riktigt god till ostbrickan.

Fler goda krusbärsrecept
Smulpaj med krusbär ny

Fler goda krusbärsrecept

Krusbärspaj eller krusbärskräm? Här hittar du våra favoriter.

Läs mer

Ingredienser

portioner liter
  • 1 kg krusbär [drygt 1,5 l]
  • 1 kg syltsocker (kan minskas till hälften för en mindre söt marmelad)
  • 0,5 vaniljstång

Valfritt

  • 1,5 dl sötmandel, skållad och grovhackad

Gör så här

  1. Noppa krusbären i båda ändarna och skölj dem.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  3. Blanda krusbären med syltsockret, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull. Koka upp under omrörning.
  4. Koka ca 10 minuter, något längre om du vill ha fastare marmelad. Du kan testa konsistensen genom att lägga marmeladen på en tallrik och se hur konsistensen blir när den svalnat.
  5. Skumma av med en sked och tillsätt eventuellt mandlarna.
  6. Häll upp i varma, rena burkar. Förslut burkarna direkt och förvara svalt.

Tips på andra, goda smaksättningar! 1 tsk nystött kardemumma eller 1 kanelstång.