Krustader är alltid ett gott och lyxigt tilltugg att bjuda på. Den här versionen med asiatisk laxtartar kan vi varmt rekommendera inför helgen!
Ingredienser
8 - 10
300 g salmalax (sushilax)
0,5 msk färsk ingefära, riven
2 tsk sesamolja
2 tsk sriracha
2 msk gräslök, finskuren
salt (efter smak)
nymalen svartpeppar
Sojamajonnäs
1 dl majonnäs
1-2 tsk japansk soja
Servering
8-10 krustader
färsk koriander
rostade sesamfrön
Gör så här
Skär laxen i små fina tartarbitar och lägg bitarna i en skål.
Tillsätt riven ingefära, sesamolja, srirachasås och finskuren gräslök. Vänd ihop och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt stå i kylen fram till servering.
Sojamajonnäs
Blanda samman majonnäsen.
Häll upp majonnäsen i en spritspåse och förvara i kylen.
Servering
Lägg tartar i krustaderna, spritsa på majonnäsen och toppa med koriander och sesamfrön.