Blanda alla ingredienser till en slät och ganska lös deg.
Värm en kastrull eller fritös med olja till ungefär 180 grader, doppa järnet en gång innan du kör in den i smeten.
Doppa försiktigt järnet i smeten när järnet är varmt. Doppa sedan i oljan. När den får en fin gyllenbrun färg lyfter du upp den. Putta försiktigt bort den friterade degen från järnet med en pincett eller liknande.
Gör om detta gång på gång.
Ge inte upp även om de första inte blir bra, det gäller bara att öva.
Kycklingleverkräm
Skala och hacka löken och stek den i smör i ca 3 minuter.
Tillsätt vin och vermouth och låt reducera tills det nästan är torrt i stekpannan.
Mixa kycklinglever, salt och lökreduceringen till en hyfsat slät kräm. Tillsätt äggen (ett i taget) medans du mixar.
Häll sedan i det smälta smöret medan du mixar.
Sila sedan alltsammans.
Fyll upp en syltburk och baka i ugnen på 120 grader tills innertemperaturen uppnår 67 grader.