Kryddgrillad fläskkarré med zucchinisallad och dragonsås

koket.se
Kryddgrillad fläskkarré med zucchinisallad och dragonsås
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Kryddgrillad fläskkarré med zucchinisallad och dragonsås

25 ingredienser

45 min

En perfekt bjudmiddag att bjuda på när grillvädret innfinner sig. Gott grillat kött, en fräsch och matig sallad, krämig dragonsås och krispiga pommes!

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskkarré, i skivor
  • 2 msk lökpulver
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk japansk soja

Zucchinisallad

  • 1 grön zucchini
  • 1 gul zucchini
  • 1 romansallad
  • 4 salladslökar
  • 2 dl rapsolja
  • 2 citroner, pressad saft
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Dragonsås

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk estragon (dragonblad i vinäger)
  • 1 kruka färsk dragon
  • 3 msk dijonsenap

Till servering

  • 1 förp pommes stripes

Gör så här

Börja med dragonsåsen. Plocka bladen från stjälkarna på den inlagda dragonen (estragon) och den färska dragonen. Hacka bladen fint.

  1. Blanda majonnäs, créme fraiche, estragon, dragon och dijonsenap. Smaka av med salt.
  2. Plocka salladen, bryt i mindre bitar och lägg i en stor skål. Strimla salladslöken. Hyvla zucchinin tunt på längden, gärna på mandolin. Lägg salladslök och zucchini i skålen.
  3. Blanda kryddorna med rapsolja och soja. Lägg undan hälften av kryddoljan till servering. Pensla karrébitarna med resten av oljan.
  4. Tillaga pommes frites enligt anvisning på förpackningen.
  5. Grilla köttet till det är genomstekt och har fått fin färg på bägge sidor. Lägg på ett fat och låt vila.
  6. Hetta upp rapsolja, citronsaft och en nypa salt i en liten kastrull. Slå den varma oljan över salladen i skålen och vänd runt ordentligt. Mal över svartpeppar.
  7. Skär köttet i skivor och vänd runt med resten av marinaden.
  8. Servera salladen med köttet, såsen och pommes frites. Njut!