Kryddig färsgryta med kokosmjölk

POPULÄRT
koket.se
Kryddig färsgryta med kokosmjölk
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Kryddig färsgryta med kokosmjölk

17 ingredienser

40 min

En smakrik och lättlagad gryta på nötfärs smaksatt med värmande kryddor som garam masala, curry och spiskummin. Kikärtor i grytan gör den extra matig och kokosgrädde bidrar med såväl smak som krämig konsistens. Bjud med nykokt ris, koriander och svalkande yoghurt.

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 5 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk garam masala
  • 0,5 tsk curry
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk smör
  • 2 tomater, grovhackade
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 400 ml kokosgrädde
  • 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna (à 420 g)

Tillbehör

  • 4 port ris, nykokt
  • färsk koriander
  • yoghurt

Gör så här

  1. Fräs färsen i olja i en gryta tills den fått fin färg.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Gå i med lök och vitlök i stekpannan, fräs ca 3 minuter.
  3. Tillsätt spiskummin, garam masala, curry och gurkmeja samt salt.
  4. Rör ner tomatpurén och smöret, stek någon minut.
  5. Ha till sist i tomaterna, grönsaksbuljongen och kokosgrädden. Låt småkoka på medelvärme i 7-10 minuter
  6. Tillsätt kikärtorna och koka ytterligare 3-4 minuter.
  7. Toppa färsgrytan med färsk koriander och bjud med ris och yoghurt.