Kryddig kyckling med couscoussallad

koket.se
Kryddig kyckling med couscoussallad
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kryddig kyckling med couscoussallad

18 ingredienser

25 m

Ugnsstekt kycklinglårfilé som serveras med en riktigt smakrik och god sallad på couscous, paprika, ajvar och örter.

logo
Tommy Myllymäki 2016

Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk stött korianderfrö
  • 2 msk sesamfrön
  • salt
  • olja

Couscoussallad

  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 2 kvistar rosmarin, finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 dl rostad paprika, i tärningar
  • 1 dl ajvar relish
  • 0,5 citron, saft och skal av
  • 1 msk honung
  • 6 dl kokt israelisk couscous (eller kokt matvete)
  • 1 kruka persilja, grovt skuren
  • 1 kruka mynta, grovt skuren
  • olivolja
  • salt

Gör så här

Kyckling

  1. Blanda kryddorna och klappa in kycklingen med dem. Ringla över olja och krydda med salt. Baka dem färdiga i
  2. ugn 200 grader ca 20 minuter eller till en innertemperatur av 72 grader.

Couscoussallad

  1. Fräs lök i olja tillsammans med rosmarin och chiliflakes tills att löken är mjuk. Tillsätt paprika och fräs ytterligare
  2. någon minut. Smaksätt med honung, citronskal och saft samt ajvar relish.
  3. Vänd ned couscousen och kycklingen och blanda runt salladen. Smaka av med salt. Toppa med grovt skuren mynta och persilja