Kryddig kyckling med ris

koket.se
Kryddig kyckling med ris
Linnea Seidel profilbild NY
Linnea Seidel profilbild NY

Kryddig kyckling med ris

13 ingredienser

50 m

En god kycklingrätt som nästan tillagar sig själv i ugnen är alltid en uppskattad vardagräddare. Dessutom är den perfekt att ta med sig till jobbet som matlåda!

Se Linnéa Seidel laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 4 tsk malen ingefära
  • 4 tsk paprikapulver
  • 4 tsk lökpulver
  • 4 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 5 dl kokosgrädde
  • 1 rödlök
  • 4 kycklinglårfiléer
  • yoghurt
  • blandade örter

Gör så här

  1. Mät upp riset och fördela det och vattnet i fyra ugnsfasta matlådor.
  2. Blanda alla kryddor i en bunke och rör i kokosgrädde.
  3. Skala och strimla löken.
  4. Lägg löken och kycklingen i kryddblandningen och blanda väl.
  5. Lägg en bit kyckling i varje matlåda ovanpå riset. Toppa med löken och kryddblandningen som är kvar i bunken.
  6. Baka i ugnen på 225 grader i ca 35 minuter, eller tills riset är kokt och kycklingen är genomstekt.
  7. Toppa med naturell yoghurt och örter.