Kryddig linsgryta

POPULÄRT
koket.se
Kryddig linsgryta ny
Jessica Frej
Jessica Frej

Kryddig linsgryta

17 ingredienser

50 m

Den här enkla grytan med linser är ett snabbt och smidigt recept. En perfekt vardagsräddare att ta med sig i veckans matlådor.

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlökar
  • 10 cm färsk ingefära
  • 2 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk garam masala
  • 4 dl röda linser
  • 4 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl cashewnötter
  • 1 limefrukt, saften
  • yoghurt
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök, vitlöksklyftor, ingefära och morötter.
  2. Fräs hacket i rapsolja i ca 10 minuter.
  3. Addera chiliflakes, garam masala och fräs lite till.
  4. Tillsätt röda linser, vatten, krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljongtärning, salt och neutrala cashewnötter. Låt småputtra i 30 minuter utan lock.
  5. Pressa i limesaften.
  6. Smaka av med salt och krydda eventuellt mer om du vill ha grytan hetare.
  7. Lägg upp i 5 matlådor och frys in.
  8. Lyxliraren kan gärna toppa med en klick yoghurt och lite koriander.
  9. Vill man så kan man med fördel servera rätten med kokt ris. Då räcker det till ännu fler matlådor!