Kryddig linsgryta med vegobullar

Kryddig linsgryta med morotsbullar
Foto: köket.se

Kryddig linsgryta med vegobullar

15 ingredienser

25 m

Vegetarisk linsgryta på tomat, curry, kokosmjölk och ingefära med färdiga vegetariska Delikatessbullar. Snabbt, mättande och riktigt gott!

Felix Vegetariska Delikatessbullar
Vegobullar felix produkt

Felix Vegetariska Delikatessbullar

Med lika god smak som originalet men 80% lägre klimatavtryck är de Vegetariska Delikatessbullarna ett enkelt sätt att äta mer klimatsmart.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olja, till stekning
  • 1 msk curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl linser
  • 5 cm färsk ingefära, riven
  • salt
  • peppar
  • 1 förp Felix vegetariska Delikatessbullar
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i en gryta tillsammans med olja, curry och cayennepeppar.
  2. Slå över krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Tillsätt linser och ingefära och låt koka i ca 15 minuter. Smaka av grytan med salt, peppar och eventuellt mer kryddor.
  3. Stek under tiden morotsbollarna i en stekpanna så de får lite krispig yta. Lägg ner bollarna i linsgrytan och toppa en knippe koriander. Klart!
TIPS!
Fler tips från Felix!
FELIX chipotle chili paj

Fler tips från Felix!

Vegetarisk vardagsmiddag - 9 bra basvaror att ha hemma!

Läs mer