Smarrig lövbiffsgryta med smak av tomat, chili och vitlök!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Skär lövbiffen i strimlor. Lägg i svartpeppar, solrosolja och salt. Lägg ihop allt och placera det i kylen. Låt stå i 10 min. Ta fram en skärbräda. Börja skära grönsaker och skala vitlök i klyftor.
Hämta 2 stekpannor och lägg solrosolja på varje. Släng i köttet i den första stekpannan, låt sjuda på låg temperatur. Stek grönsakerna i den andra pannan.
Vänd biffen så den får färg på alla sidor. Lägg i några vitlöksklyftor och timjan. Köttsaften skall vi använda till grytan. Spara köttsaften till det.
Blanda ihop köttsaften med tomatpuré och kryddorna. Lägg ner i formen.
Toppa innehållet i formen med hackad persilja och timjan. Kör klart i ugnen på ca 30 min.
Ris
Lägg olja och salt i en kastrull.
Skölj riset ordentligt. Lägg i riset i kastrullen och blanda om.
Häll i vatten. Låt det koka. Sänk sedan värmen och låt puttra tills det är klart.