Kryddiga kikärtsbiffar med spenatsallad och mangosås

Kryddiga kikärtsbiffar med spenatsallad och mangosås
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kryddiga kikärtsbiffar med spenatsallad och mangosås

22 ingredienser

30 min

Jennie bjuder på frasiga kikärtsbiffar med smak av curry serverade med en enkel mangosås och krispig spenat- och kokossallad! Enkel och snabb middagsmat med mycket smak!

Ingredienser

portioner

Biffar

  • 2 förp kikärtor (à 400 g)
  • 1 ägg
  • 1,5 dl majsstärkelse
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 msk curry
  • salt
  • peppar
  • 3 dl pankoströbröd
  • olivolja, att steka i
  • neutral rapsolja, att steka i

Sallad

  • 150 g färsk spenat
  • 1 dl kokoschips
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • 1 knippe färsk koriander, grovt hackad
  • 1-2 limefrukter
  • 3 msk mild olivolja
  • salt
  • peppar

Sås

  • 2,5 dl matyoghurt
  • 4 msk mango chutney
  • 1 krm garam masala

Gör så här

  1. Mosa kikärtorna med en potatismosare. Lägg en bunke med resten av ingredienserna förutom pankon. Rör om väl och forma till biffar.
  2. Vänd i panko och stek i generöst med neutral rapsolja och olivolja till frasiga och gyllene. Låt rinna av på galler eller trippelt hushållspapper.
  3. Blanda matlagningsyoghurt med mango chutney. Lägg i en skål och strö lite garam masala på toppen.
  4. Rosta kokoschipsen till de fått lite färg, låt svalna lite.
  5. Lägg spenat i en stor skål, häll på olja och pressa på lime. Salta och peppra, vänd runt försiktigt.
  6. Strö på kokokschips, granatäppelkärnor och koriander.
  7. Servera genast kikärtsärtsbiffarna med den kalla såsen och sallad!

Glöm inte att matsortera skal från äggen för en mer hållbar matlagning, och njut av din middag. /Köket-redaktionen