Kryddiga zucchinimuffins med kanelfrosting

koket.se
Kryddiga zucchinimuffins med kanelfrosting
Foto: TV4
Annelie Andersson
Annelie Andersson

Kryddiga zucchinimuffins med kanelfrosting

14 ingredienser

45 m

"Muffins kryddade så att de smakar som en riktigt god mjuk pepparkaka. De blir extra saftiga av zucchinin som först rivs och sedan mixas ihop med övriga ingredienser i en matberedare. Ät som de är eller toppa med en luftig kanelfrosting." /Annelie Andersson

Se Annelie Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner muffins

Zucchinimuffins

  • 250 g zucchini, grovt riven [5 dl]
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 210 g strösocker [2,5 dl]
  • 3 ägg
  • 270 g vetemjöl [4,5 dl]
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 3 tsk malen kanel
  • 2 tsk kardemummakapsel, nystött
  • 1,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk salt

Kanelfrosting

  • 125 g vispgrädde, kall [1,25 dl]
  • 100 g färskost, kall
  • 30 g florsocker [0,5 dl]
  • 1 tsk malen kanel

Gör så här

Zucchinimuffins

  1. Ta fram smöret i god tid så att det blir rumsvarmt.
  2. Värm ugnen till 175 grader.
  3. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt.
  4. Riv zucchinin grovt och mixa i matberedare tillsammans med mjukt smör och socker.
  5. Knäck i äggen och mixa ihop.
  6. Blanda mjölet med bakpulver och alla kryddor. Häll ner blandningen i smeten och mixa på låg fart tills det blandats jämnt.
  7. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Känn med en provsticka så att muffinsen är genomgräddade och torra.

Kanelfrosting

  1. Vispa alla ingredienser till en luftig och spritsbar konsistens.
  2. Fyll en spritspåse och dekorera muffinsen.