Kryddigt fröknäcke

Fröknäcke-boxen_balans_augusti_2018
Foto: Ellinor Jidenius
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kryddigt fröknäcke

8 ingredienser

1 h 10 m

Hemgjort fröknäcke är enkelt och gott att göra själv. Du kan variera receptet i det oändliga genom att använda de frö och mjölsorter som du råkar ha hemma just för dagen. Linfrö, solroskärnor, pumpafrön eller sesamfrön är några sorter som passar riktigt bra i knäckebrödet.

Tips! Fröknäcket blir supergott att servera till en soppa eller en bowl.

Ingredienser

portioner plåt
  • 3 dl blandade frön (t ex lin-, solros-, pumpa- och sesamfrön)
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl (t ex majs- eller kokosmjöl)
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl olja
  • 0,5 tsk salt
  • chilipulver
  • malen spiskummin

Gör så här

  1. Rör ihop fröerna med havregryn, salt och mjöl. Tillsätt vatten och olja.
  2. Krydda med lite chilipulver och spiskummin efter smak.
  3. Bred ut degen mellan två bakplåtspapper, dra bort det övre papperet och grädda 1 timme mitt i ugnen på 150 grader.