Kryddigt knäckebröd

Kryddigt knäckebröd
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Kryddigt knäckebröd

8 ingredienser

30 m + tid i kyl

Hembakt knäcke på råg och fulkornsvete med anis och fänkål. Se till att nagga degen väl för att undvika att det blir bubblor i brödet under gräddning.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 400 g vatten, kallt
  • 300 g fullkornsvetemjöl
  • 300 g finmalt rågmjöl
  • 20 g honung
  • 15 g salt
  • 15 g jäst
  • 15 g kryddblandning (t.ex. fänkål, kummin, anis, pomerans)
  • kornmjöl (till utkavling)

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser I 10 minuter på lägsta växel i en degblandare.
  2. Vänd upp degen och plasta in den.
  3. Lägg degen i kylen 1-2 dygn.
  4. Sätt ugnen på 230 grader.
  5. Kavla ut degen tunt på väl mjölat bakbord.
  6. Avsluta med en kruskavel (om du har en sådan) och nagga degen.
  7. Stansa ut rundlar med hål i mitten. Knåda ihop degen som blir över och kavla ut den på nytt.
  8. Lägg rundlarna på en plåt och grädda i ca 7-10 minuter beroende på storlek.
  9. Knäckebröden kan behöva torka på eftervärme i en avstängd ugn.