Kryddkokt rabarber med grädde

Kryddkokt rabarber med grädde
Daniel Mullern
Daniel Mullern

Kryddkokt rabarber med grädde

11 ingredienser

20 m

När årets första rabarber har anlänt måste du testa den här ljuvliga desserten bestående av kryddkokt rabarber med hallon och grädde.

Ingredienser

portioner
  • 400 g rabarber
  • 4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 20 g ingefära, hackad
  • 1 stjärnanis
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk potatismjöl (eller arrowrot)
  • 10 g torkad hibiskus

Servering

  • 1 förp hallon [ca 125 g]
  • 2 dl grädde, lättvispad
  • 50 g mandelbiskvi

Gör så här

  1. Skala rabarbern om den är grov genom att dra av skalet med hjälp av en skalkniv.
  2. Skär rabarbern i mindre bitar, ca 1 cm stora.
  3. Koka upp vatten, socker, ingefära, stjärnanis och urskrapad vaniljstång. Lägg i rabarbern och låt småkoka i ca 3-5 minuter.
  4. Sila sedan av lagen och red den med potatismjöl.

Servering

  1. Fördela rabarbern i djupa tallrikar och garnera med hallon.
  2. Slå den varma såsen över och servera lättvispad grädde och biskvier vid sidan om.