Jennie Walldéns variant på den thailändska klassikern "chicken satay" passar hela familjen. Med crunchy jordnötssås och saftig kyckling har du middagen klar på nolltid!
1-1,5 msk röd currypasta (beroende på hetta och sälta)
2 klyftor vitlök, rivna
2 tsk ingefära, riven
400 ml kokosmjölk
1,25 dl jordnötssmör osockrat, crunchy
1 dl vatten
2 msk fisksås
3,5 msk farinsocker
0,5 limefrukt, pressad
neutral rapsolja, att steka i
Till servering
4 port jasminris, kokt
1 krispsallad
0,5 gurka
1 morot
1 rödlök
1 kruka koriander
1 limefrukt, i klyftor
Gör så här
Jordnötssås
Fräs currypastan, vitlök och ingefära i några sekunder i lite olja i en tjockbottnad kastrull. Häll på kokosmjölk, jordnötssmör, vatten, fisksås och farinsocker och låt puttra ihop i 5 minuter. Pressa över en halv lime och smaka av med ev mer fisksås.
Kyckling
Sätt ugnen på 150 grader. Stek kycklingen på hög värme i lite olja runtom till den fått lite färg. Häll på sojan i pannan och låt fräsa med till den gett färg och smak åt kycklingen. Lägg över i en ugnssäker form eller använd stekpannan om den är ugnssäker.
Låt gå i ugnen till innertemperatur 68 grader, detta tar ca 10-15 minuter.
Servering
Skär salladen i grova bitar. Dela gurka på längden, kärna ur och skiva i tjocka skivor. Skär morot i skivor och skala och klyfta rödlök. Servera kycklingen med jordnötssåsen, krispiga grönsaker, koriander och ångande varmt ris.