Snabblagad kycklinggryta med asiatiska smaker som curry, koriander, spiskummin och ingefära. En fräsch sallad på morot och apelsin ger en vitaminkick till.
Salta och peppra kycklingen. Bryn kycklingen och löken i kokosfettet. Ta i alla torra kryddor och bryn det ordentligt, men det får inte bränna.
Lägg ingefäran, lök och vitlöken samt citronsaften i en liten mixer. Mixa tills du får en slät massa.
Ta massan och lägg den i kycklingfräset. Låt det svänga runt och häll sedan i mjölken. Låt småkoka i ca 10-15 minuter.
Morot-apelsinsallad med rökt mandel
Skala morötterna. Skär dem i fina juliennestavar eller riv dem grovt och lägg ut på ett fat.
Skala och skär apelsinen i hinnfria klyftor,grovhacka mandeln.
Fördela mandel och apelsinfiléer på moroten, pressa över lite av apelsinjuicen samt lite olivolja, avsluta med hackad dill och några varv med svartpepparkvarnen.