Kyckling i kokosmjölk

POPULÄRT
Kyckling i kokosmjölk
Foto: Jennifer Eriksson
Jennifer Eriksson profilbild
Jennifer Eriksson profilbild

Kyckling i kokosmjölk

20 ingredienser

1 h

Kyckling i kokosmjölk med ris och syrlig päronsallad kan bli en uppskattad vardagsrätt att bjuda på i veckan.

Ingredienser

portioner
  • ca 550 g kycklingfilé
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 0,5 limefrukt
  • 2 msk röd currypasta
  • 8 limeblad, frysta eller torkade
  • 1 msk fisksås
  • salt
  • peppar
  • chiliflakes

Kålsallad och tillbehör

  • 0,17 kål
  • 1 päron (krispigt)
  • 2 morötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 avokado

Dressing

  • 2 msk fisksås
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 limefrukter, saft + zest

Servering

  • 4 port ris, kokt
  • jordnötter, hackade
  • crispy chili oil

Gör så här

  1. Blanda kokosmjölk, saften från en halv lime, currypasta, limeblad och fisksås i en kastrull. Lägg i kycklingen och låt sjuda på medelvärme i 20 minuter.
  2. Stäng av plattan och låt kycklingen vila i kastrullen i 10 minuter.
  3. Ta upp kycklingen och låt svalna något, dra sedan isär kycklingköttet.
  4. Låt kokosmjölken koka ner i ca 10-15 minuter så att den tjocknar. Lägg sedan i kycklingen igen och rör runt. Smaka av mig salt, peppar och chiliflakes.

Kålsallad

  1. Strimla kål, päron och morot.
  2. Hacka ner en kruka koriander.
  3. Skiva avokado och servera bredvid (eller i salladen).

Dressing

  1. Blanda fisksås, strösocker med limesaft och rivet limskal.

Servering

  1. Häll dressingen över salladen precis innan servering.
  2. Toppa sedan salladen med koriander, hackade jordnötter och crispy chili oil.
  3. Servera kycklinggrytan med kokt ris och kålsalladen.