Kyckling i rosépepparsås med svartpepparrostade morötter

koket.se
Kyckling i rosépepparsås med svartpepparrostade morötter
Foto: TV4
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018

Kyckling i rosépepparsås med svartpepparrostade morötter

16 ingredienser

30 min

Lyxig och lättlagad rätt med kyckling i en gräddig sås smaksatt med rosépeppar. Servera med rostade morötter och krispig silverlök på toppen.

logo
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018

Se Thomas Sjögren laga receptet

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 600 g kycklinglårfilé (med skinn)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk rosépeppar, mortlad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl kycklingbuljong
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Svartpepparrostade morötter

  • 600 g morot
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka färsk kruspersilja
  • 1 silverlök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Kyckling

  1. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken fint.
  2. Stek kycklinglårfilén på hög värme i matolja i en vid panna med skinnsidan ner tills kycklingen är gyllenbrun.
  3. Lyft upp kycklingen och sänk värmen på plattan.
  4. Fräs lök och vitlök i pannan tillsammans med mortlad rosépeppar. Häll på kycklingbuljong, vinäger och vispgrädde.
  5. Koka upp såsen och lägg i kycklingen. Sjud tills kycklingen är klar. Smaka av såsen med salt.

Svartpepparrostade morötter

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och dela morötterna på längden. Krydda morötterna med salt och rejält med svartpeppar. Ringla över olivolja. Rosta morötterna i ca 20 minuter.
  3. Skala och hyvla silverlöken tunt. Lägg den i kallt vatten. Hacka persiljan. Toppa morötterna med den råa löken och persilja.
  4. Servera kycklingen med de rostade morötterna.

Glöm inte att matsortera skal från morötter och lök för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga kycklingrätt. /Köket-redaktionen