Kyckling i stekpåse med persilja och citron

Kyckling i stekpåse med persilja och citron
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kyckling i stekpåse med persilja och citron

7 ingredienser

I stekpåse bevaras köttets saftighet, och skyn som samlas i påsen är både välsmakande och mustig. Försök få tag på en riktigt stor kyckling. Hittar du en fågel på 2- 2 1/2 kg så tveka inte, godare kyckling finns inte! Bjud in gäster eller laga något gott av resterna, om allt inte går åt.

Ingredienser

portioner
  • 1 hel kyckling [1,5-2 kg]
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 färsk vitlök
  • salt
  • vitpeppar
  • stekpåse

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Lägg väl tvättad persilja, delad citron och massor av färska vitlökslyftor i magen på kycklingen. Lägg den fyllda kycklingen i en stekpåse och förslut.
  2. Stek kycklingen i ugnen i 1 1/2-2 timmar. kontrollera att köttsaften i låret är klar och genomskinlig, då är kycklingen genom stekt.
  3. Öppna påsen, dela kycklingen och servera gärna den goda skyn som bildats i påsen som skysås.