Kyckling i ugn med saffran och citron

NYHET
koket.se
Kyckling i ugn med saffran och citron
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2024 KM
Tommy Myllymäki 2024 KM

Kyckling i ugn med saffran och citron

13 ingredienser

55 min

En smidig middag med massor av smak där ugnen gör det mesta av jobbet. Stekskyn som samlas i formen från kycklingen och alla kryddor blir en magiskt god sås - jättegott ihop med ris till.

logo
Tommy Myllymäki 2024 KM

Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé (gärna med skinn)
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 g saffran
  • 1 krm curry
  • 3 peperoncini, krossade
  • 0,5-1 citron (ekologisk)
  • 50 g smör
  • matolja, att steka i
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • salt

Till servering

  • 4 port ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
  2. Skala, halvera och strimla löken. Skala och skiva vitlöken.
  3. Stek lök och vitlök mjuk och glansig i smör och olja i en stor stekpanna.
  4. Tillsätt saffran, curry och peperoncini. Låt steka med någon minut.
  5. Salta kycklingen i formen. Lägg lökblandningen över kycklingen.
  6. Skiva citronen tunt och lägg i formen. Blanda väl och se till att citronskivorna hamnar på toppen.
  7. Tillaga i ugnen ca 40 minuter, strö över pinjenötterna de sista 10 minuterna.
  8. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  9. Ta ut och toppa med hackad persilja. Bjud med nykokt ris.