Kyckling med bakad feta och sallad på melon och gulbeta

koket.se
Kyckling med bakad feta och sallad på melon och gulbeta
Foto: TV4
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Kyckling med bakad feta och sallad på melon och gulbeta

15 ingredienser

50 min

Den här rätten bjuder på riktigt goda och spännade smaker - kycklinglårfiléer bakas tillsammans med fetaost i ugnen och serveras sen med en ljummen sallad på gulbetor och honungsmelon i en dressing på lime, vitlök och grön chili.

logo
Minska matsvinnet Paul Header

Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 300 g gulbeta
  • 8 klyftor vitlök
  • 3 lagerblad
  • 300 g kycklinglårfilé (reko ekologisk)
  • 2 förp fetaost (à 150 g)
  • 1 burk kalamataoliver utan kärnor (à ca 300 g)
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 honungsmelon
  • 1 grön chilifrukt
  • 3 msk olivolja (till dressingen)
  • 1 limefrukt
  • 0,5 dl kapris
  • 1 kruka färsk persilja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skrubba gulbetorna. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Lägg gulbetor, vitlöksklyftor och lagerblad i en kastrull med vatten. Låt koka tills gulbetorna är mjuka.
  3. Sätt ugnen på 210 grader.
  4. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar.
  5. Lägg kycklingen med skinnsidan ner i en ej uppvärmd stekpanna med lite olivolja i. Sätt på värmen och bryn kycklingen runtom. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form.
  6. Bryt fetaosten i bitar och lägg på kycklingen i formen. Strö över oliver och torkad oregano. Skeda också över lite av stekskyn från pannan som kycklingen stektes i. Spara också lite steksky till dressingen.
  7. Sätt in formen i ugnen och tillaga tills kycklingen är genomstekt (75 grader) och fetaosten fått färg.
  8. Häll av betorna och vitlöken.
  9. Dela, kärna ur och skär bort skalet från melonen. Skär melonköttet i grova bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka persiljan.
  10. Gaffelmosa vitlöksklyftorna i en stor salladsskål tillsammans med olivolja. Tillsätt finrivet skal och färskpressad saft från lime, hackad chili, kapris, salt och peppar. Blanda runt.
  11. Skär gulbetorna i klyftor.
  12. Tillsätt betor, melon och persilja i skålen. Vänd runt.
  13. Servera melon- och betsalladen till kycklingen.