Kyckling med regnbågssallad

Kyckling med regnbågssallad
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Kyckling med regnbågssallad

12 ingredienser

20 m

Här har vi en rikitg fullpoängare till vardagsmiddag! Enkelt, snabbt och hälsosamt på en och samma gång. En portion innehåller 433 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 8.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk olivolja
  • 6 kycklinglår, benfria och skinnfria
  • 3 msk harissa (rose harissa pasta)
  • 0,5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk grekisk yoghurt (mager grekisk yoghurt)
  • 3 msk extra virgin olivolja
  • 220 g salladsmix ("regnbågssallad")
  • 1 avokado, skivad
  • 400 g kikärtor, avrunna och sköljda
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hetta upp olivoljan i en sautépanna.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bred harissapasta över hela och strö över citronskal.
  3. Stek kycklinglåren på medelhög värme i 3–4 minuter på varje sida tills de precis är genomstekta. Ställ åt sidan för att vila.
  4. Skiva sedan upp kycklingen och blanda bitarna med yoghurten medan de fortfarande är varma.
  5. Blanda citronsaften med lite kryddor i en salladsskål och vispa i extra jungfruolja.
  6. Tillsätt salladsmixen, avokado, kikärter och persilja. Blanda försiktigt.
  7. Servera kycklingen med salladen.