Kyckling och salsiccia i ugn med ris

NYHET
koket.se
Kyckling och salsiccia i ugn med ris
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Kyckling och salsiccia i ugn med ris

15 ingredienser

50 min

En allt i ett-rätt där ris, kyckling, grönsaker och annat gott hamnar i en form och tillagas i ugnen. Perfekt middag för många där ugnen gör det mesta av jobbet.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 200 g salsicciakorv
  • 1 purjolök (liten)
  • 2 gula lökar, skurna
  • 2 msk torkad salvia
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl kycklingbuljong, utspädd
  • 2 dl avorioris
  • 70 g parmesanost
  • 0,5 kruka färsk salvia
  • 0,5 kruka persilja
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa och skär purjolök i grova strimlor. Skala och skär löken i grova tärningar.
  3. Fräs purjolök och lök mjukt och glansigt i rapsolja i en stekpanna. Lägg över i botten av en ugnssäker form.
  4. Skär kycklingen i grova bitar. Snitta korven och gröp ut färsen. Skär färsen i grova bitar.
  5. Bryn kycklingbitar och salsicciafärs i rapsolja i pannan. Lägg över i formen med grönsakerna.
  6. Tillsätt riset i formen och vänd runt med grönsaker, kyckling och korvfärs.
  7. Koka upp vitt vin, kycklingbuljong, torkad salvia och senap i en kastrull. Slå den varma vätskan över allting i formen.
  8. Baka i ugnen ca 35 minuter.
  9. Ta ut och rör om i formen. Riv över parmesan och toppa med strimlad salvia och persilja.