Kyckling teriyakiburgare

Korvbrödsbagarn Kyckling teriyakiburgare
Foto: Köket.se

Kyckling teriyakiburgare

12 ingredienser

30 min

Här kommer en riktig smakexplosion till hamburgare! Kycklinglårfilé i teriyakisås tillsammans med en krämig sesam-coleslaw.

Testa Korvbrödsbagarns produkter!
Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun produkt 2024

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Double sesam burger bun från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun

Kyckling

  • 400 g kycklinglårfilé
  • olja, till stekning
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 ml teriyakisås

Sesamslaw

  • 250 g broccoli
  • 300 g vitkål
  • 3 stjälkar salladslök
  • 0,75 dl majonnäs
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 msk svarta sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Strimla vitkål och skriva broccoli tunt, gärna på mandolin. Skiva salladslöken.
  2. Blanda de strimlade grönsakerna med majonnäs, sesamolja, soja och rostade sesamfrön. Ställ åt sidan medan du steker kycklingen.
  3. Salta kycklingen och stek sedan filéerna i olja så de får en fin, brynt yta. Tillsätt en pressad vitlöksklyfta mot slutet och låt fräsa med någon minut. Tillsätt sist teriyakisåsen låt gå ytterligare någon minut så det blir en tjock och härlig sås.
  4. Rosta eller stek insidan av bröden så de får en fin yta.
  5. Lägg upp sesamslaw och kyckling på bröden - klart!
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
Korvbrödsbagarn Halloumiburgare med tryffelmajo

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept

Läs mer