Kyckling zaatar med couscous och gröna bönor

Kyckling zaatar med couscous och gröna bönor
Foto: Tv4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Kyckling zaatar med couscous och gröna bönor

11 ingredienser

50 m

Kryddblandningen zaatar gjord på oregano, sumak och sesamfrön är en populär smaksättare i Mellanöstern. Här används den för att ge smak åt kycklinglår som tillagas i ugn. Till serveras en lättlagad couscoussallad med krispiga gröna bönor.

Tips! Sumak är en syrlig krydda av torkade bär som är vanlig i Mellanöstern.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklinglår
  • 2 förp bönor (t ex skärbönor, sugarsnaps eller liknande)
  • 4 tomater
  • 1 kruka persilja
  • 2 citroner
  • 4 port couscous

Zaatar

  • 0,5 dl sumak
  • 0,5 dl torkad oregano
  • 0,5 dl rostade sesamfrön
  • ca 1 msk salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop de torra kryddorna till en zaatar, smaka av med salt efter tycke och smak.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Vänd runt den i olivolja.
  4. Droppa över saften från en halv citron. Strö zaatar över kycklingen.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter tills kycklingen är genomstekt, kontrollera att klar köttsaft kommer ut.
  6. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  7. Skiva tomaterna och sugar snaps. Hacka persiljan.
  8. Lägg i en skål tillsammans med saften av en citron och olivolja. Vänd ihop med couscousen. Servera tillsammans med kycklingen.