Kycklingbröst i rispannkakor med körsbärssås

NYHET
koket.se
Kycklingbröst i rispannkakor med körsbärssås
Foto: Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Kycklingbröst i rispannkakor med körsbärssås

18 ingredienser

1 h + tid i kyl

I den här kinesiska rätten rullas kyckling in i rispapperspannkakor tillsammans med kinesisk körsbärsås och en het sesamdressing.

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 500 g kycklingbröst, med skinn
  • 3 msk hoisinsås
  • 3 msk risvin (eller torr sherry)
  • 0,5 tsk five spice
  • 1 cm ingefära, i tunna skivor
  • 4 klyftor vitlök, grovhackade

Pannkakor

  • 250 g rismjöl
  • 50 g potatismjöl
  • 1 tsk xantangummi
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vatten, kokt innan användning
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • tapiokastärkelse (till utkavlingen)
  • sesamolja (till pensling)

Servering

  • körsbärssylt, uppvärmd med lite Five Spice-krydda
  • gurka, strimlad
  • salladslök, strimlad

Gör så här

Kyckling

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i en plastpåse tillsammans med kycklingbrösten.
  2. Låt marinera i kylen i 1-8 timmar.
  3. Baka av kycklingen i ugnen på 125 grader till en innertemperatur på 68 grader.
  4. Avsluta med att steka kycklingen i en het panna så att skinnet blir krispigt.
  5. Skiva kycklingen tunt innan servering.

Pannkakor

  1. Blanda rismjöl, potatismjöl, xantangummi, bakpulver och salt i en stor bunke.
  2. Tillsätt 1,5 dl kokande vatten och rapsolja, blanda med en träsked.
  3. Fortsätt blanda ner det resterande vattnet, lite i taget. Använd händerna när det svalnat något.
  4. Degen ska vara smidig och lite fuktig.
  5. Plasta in degen och låt den vila i 30 minuter i rumstemperatur.
  6. Strö tapiokastärkelse på arbetsbänken och dela degen i 16 bitar.
  7. Pressa och kavla ut pannkakorna mellan två bitar bakplåtspapper.
  8. Trimma pannkakorna genom att lägga en assiett i lämplig storlek ovanpå och skär pannkakorna till cirklar.
  9. Hetta upp en panna och sänk till medelvärme.
  10. Pensla pannkakorna med olja och stek dem en minut på varje sida, pressa ner kanterna med en stekspade.
  11. Ta upp pannkakorna och pensla dem med sesamolja. Linda sedan in dem i en handduk tills det är dags att servera.
  12. Ånga pannkakorna i 10 minuter vid servering eller linda in dem i plastfilm och kör i mikron 20 sekunder.

Servering

  1. Lägg en skiva kyckling på varje pannkaka tillsammans med körsbärssås, gurka och salladslök.
  2. Rulla ihop till en strut och njut!