1 msk gochujang, koreansk chilipasta (eller sriracha eller sambal oelek samt 0,5 tsk honung)
0,5 tsk sesamolja
1 klyfta vitlök, riven
sesamböngroddar
150 g böngroddar (från mungbönor)
2 tsk sesamolja
1 klyfta vitlök, riven
2 tsk rostade sesamfrön
0,5 tsk salt
Till servering
japanskt ris, nykokt (eller koreanskt ris)
Gör så här
Kycklingbulgogi
Blanda ihop alla ingredienserna utom kycklingen till kycklingbulgogin till en marinad. Lägg i kycklingen och låt marinera i minst 1 timme eller mer, gärna över natten.
Stek/grilla kycklingen till gyllene och genomstekt. Låt vila i några minuter och skiva sedan upp och servera med koreansk chiliaioli, sesamböngroddar, chilipicklad gurka och salladsblad.
Koreansk chiliaioli
Vispa försiktigt samman majonnäs, chilipasta, sesamolja och vitlök.
Sesamböngroddar
Häll kallt vatten i en bunke och lägg groddar i. Skölj väl och avlägsna eventuella gröna bönskal. Häll av vattnet. Koka upp 2 liter vatten och häll i bunken med de sköljda böngroddarna. Häll genast av och skölj sedan groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag.
Blanda groddarna med sesamolja, vitlök, sesamfrön och salt.