Kycklingburgare med fruktig salsa

Kycklingburgare med fruktig salsa
Foto: Eva Hildén
Lena Söderström porträtt
Lena Söderström porträtt

Kycklingburgare med fruktig salsa

Av: Lena Söderström

Från: Hamburgare och texmex

16 ingredienser

60 m

Härlig och lättlagad burgare på kyckllinfärs sopm serveras i bröd med en fruktig salsa med mango och kiwi.

Receptet är ur boken Hamburgare och texmex, Semic.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklingfärs
  • 2 skivor bacon, gärna rökt
  • 1 krm salt
  • smör, till stekning
  • 2 skivor ost (t ex herrgård eller svecia)

Mango- och kiwisalsa

  • 1 chilifrukt
  • 2 kiwis
  • 2 limefrukter, saften
  • 1 msk honung, flytande
  • 1-2 droppar tabasco
  • 1 förp mangotärningar, halvtinade [250 g]
  • 0,5 dl koriander, hackad
  • 0,5 dl mynta, hackad

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 tsk majonnäs
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Finhacka bacon. Blanda färsen med salt och bacon. Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma till biffar.
  2. Stek biffarna i smöret 3-5 minuter på varje sida.
  3. Lägg 1/2 skiva ost på varje biff och efterstek under lock ca 3 minuter eller tills biffarna är genomstekta och osten smält.

Mango- och kiwisalsa

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
  2. Skala och skär kiwin i tärningar. Blanda limesaft, honung och tabasco i en skål. Vänd ner chili, kiwi, mango, koriander och mynta. Täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur ca 20 minuter.

Servering

  1. Servera biffarna varma i skurna och rostade hamburgerbröd tillsammans med majonnäs, rucola och salsa. Servera med nachos.