Kycklingvingetter och drumetter med färskpotatissallad

Kycklingvingetter och drumetter med färskpotatissallad

13 ingredienser

40 min

Sommarens godaste och enklaste grillkväll skapar du med de färdigkryddade kycklingbitarna "Vingetter & Drumetter". Servera med en ljuvligt krämig färskpotatissallad.

Tips från Lönneberga!
Lönneberga vingetter och drumetter

Tips från Lönneberga!

Lägg färdigkryddade vingetter och drumetter från Lönneberga på grillen i sommar

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Lönneberga Vingetter & Drumetter Grillkrydda

Färskpotatissallad:

  • 500 g färskpotatis, små
  • 70 g sallad
  • 0,5 rödlök, skivad
  • 1 förp edamamebönor, ca 200 g
  • 5 soltorkade tomater i olja, strimlade
  • 0,5 kruka dill, färsk grovhackad

Krämig dressing

  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tvätta rent färskpotatisen och koka den med skalet på. Ställ sedan åt sidan och låt svalna.
  2. Blanda ihop ingredienserna till den krämiga dressingen och hacka alla ingredienser till salladen. Blanda ihop allt i en stor salladsskål.
  3. Grilla de färdigkryddade kycklingbitarna. Kyckling med ben ska ha en innertemperatur på 82 grader intill benet.
  4. Lägg upp kycklingen på ett fat och strö gräslök över kyckling och salladen. Pensé-blomman är både dekorativ och ätbar, vacker och dekorativ att ha både i och runt maten.
TIPS!
Fler tips!
Summer rolls med grillad kyckling och jordnötsdipp

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer