1-2 msk grön currypasta (justera mängd efter smak, ju mer du har i desto starkare sås)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 hönsbuljongtärning
Till servering
4 port jasminris, kokt
1 limefrukt, i klyftor
0,5 kruka färsk koriander
rostade cashewnötter
chilifrukt, skivad
Gör så här
Skala och riv vitlök och ingefära.
Blanda ihop färsen med ägg, ströbröd, ingefära, vitlök, salt och svartpeppar. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
Rulla köttbullar av smeten. Stek köttbullarna gyllene runtom i olja i en stekpanna på medelvärme, de behöver inte bli genomstekta då de ska tillagas i såsen lite senare. Lägg åt sidan.
Fräs grön curry i lite olja i samma stekpanna som du stekte köttbullarna i (diska inte ur stekpannan). Stek curryn under omrörning i ca 3 minuter.
Tillsätt kokosmjölk, smula i buljongen och lägg i köttbullarna. Låt såsen småkoka utan lock ca 15 minuter.
Servera köttbullarna med såsen till ris. Pressa lime över och toppa med cashewnötter, koriander och chili.