Kycklingfilé med rosépeppar

Kycklingfilé med rosépeppar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingfilé med rosépeppar

9 ingredienser

Kycklingfiléns milda smak blir riktigt het med rosépeppar. Kokt ris blandat med majskorn smakar bra till. Romanesco är en grön blomkål.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk rosépeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g romanesco
  • 100 g minisparris
  • 4 msk pinjenötter
  • 1 morot

Till servering:

  • 4 port ris, kokt
  • 1 burk majskorn, liten burk

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på paketet och låt majskornen rinna av. Skala moroten och skär långa strimlor med skalaren. Dela romanescon i buketter och koka dem en kort stund i saltat vatten tillsammans med sparris och morot. Håll varmt.
  2. Sätt ugnen på 125°. Krossa rosépepparn och krydda kycklingen med den och salt. Bryn filéerna runt om och efterstek i ugn i ca 10 minuter.
  3. Skiva kycklingen och lägg upp den. Toppa med sparris och romanesco och garnera med pinjenötter och morotsstrimlor. Servera med riset.