Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare tillsammans med persilja, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Mixa till slät smet, ca 20 sekunder, mixa inte för länge då riskerar frikadellerna att bli sega.
Tillsätt sedan grädden och pulsmixa tills smeten har gått ihop.
Forma smeten till små köttbullar, använd gärna en spritspåse som du fyller med smeten och trycker ut små bollar ur.
Koka upp vatten med lök, salt, lagerblad och kryddpeppar i en stor kastrull. Smaka av vattnet så att saltmängden är lagom. När vattnet kokar lägger du i frikadellerna, ta några i taget. Koka i ca 3 minuter tills de är färdiga i mitten. Dela gärna någon och kontrollera. Du vill inte överkoka dem, då kan de bli studsiga och lite torra i smaken.
Ta upp de färdiga frikadellerna och lägg på en tallrik. Fortsätt att koka resterande i omgångar. När alla är kokta silar du buljongen.
Koka potatisen.
Fortsätt med aiolin. Skala och pressa vitlöken. För en mildare vitlökssmak lägger du den i ett litet glas med citronsaften och låter stå ca 3 minuter. Sila ner citronsaften i ett litermått. Vill du ha en tydligare vitlökssmak hoppar du detta och lägger vitlöken direkt i ett litermått med citronsaften. Lägg i äggula, dijonsenap, paprikapulver, salt och lite vatten. Tillsätt olja, lite i taget, under mixning med stavmixer eller under vispning. Det ska bli en tjock
och fin majonnäs.
Skala och strimla morötter, sockerärtor och salladslök. Hacka dillen grovt. Koka upp buljongen och lägg i alla strimlade grönsaker.
Skölj och skiva rädisorna.
Lägg i frikadellerna i buljongen med grönsakerna. Ge ett hastigt uppkok och tillsätt rädisorna.
Servera i djupa tallrikar med kokt potatis och aioli.