Kycklingfrikassé med sotad gurka

Kycklingfrikassé med sotad gurka
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Kycklingfrikassé med sotad gurka

17 ingredienser

30 m

Den här rätten är inspirerad av kokt kalv i dillsås. Den här versionen är dock lite snabbare men har samma härliga svenska smaker! Vintips "La Spinetta" Rosé, Italien (flaska 750 ml), Art nr 90076, 169kr.

Ingredienser

portioner
  • färskpotatis (svensk)
  • 1 knippe dill, plockad
  • 400 g kycklinglårfilé, strimlad
  • 2 msk smör
  • 2 schalottenlökar, hackad
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 2 msk grovkornig senap (svensk)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 ask snacksgurka
  • 2 förp körsbärstomater
  • rapsolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 knippe gräslök, fint skuren
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen med mycket dill.
  2. Fräs kycklingbitarna i smör så att de tar lite färg.
  3. Tillsätt lök, salt, vitpeppar och vin, låt koka in.
  4. Häll i grädde och låt det koka några minuter.
  5. Smaksätt med senap, vinäger samt socker och smaka av.
  6. Dela och sota gurkan med lite olja.
  7. Dela även tomaterna och marinera dem i olja, vinäger, salt och vitpeppar. Rör runt så att alla bitar täcks.
  8. Vänd ner gräslök och dill bland kycklingen.
  9. Servera kycklingen toppad med gurkan och tomaterna.