Kycklinggratäng med mango och curry

Kycklinggratäng med mango och curry ny 2024
Foto: Köket.se

Kycklinggratäng med mango och curry

Från: Köket

16 ingredienser

45 min

Kycklinggratäng med härlig smak av curry, paprika och mango - en rätt som är omtyckte av hela familjen.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl ris
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • olja, till stekning
  • 250 g fryst mango, tinad
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Skär kyckling i små bitar. Skala och hacka lök och skär paprika i tärningar.
  4. Stek lök och paprika mjukt i en stekpanna tillsammans med lite olja. Lägg åt sidan och bryn sedan kycklingen så den får lite färg. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg över allt i en ugnsform och blanda ner mangobitarna.
  6. Vispa samman grädde, krossade tomater, curry, sambal, pressad vitlök och smulad buljongtärning i en bunke. Krydda med salt och peppar och häll över såsen över kycklinggratängen.
  7. Sätt in i ugn ca 30 minuter och servera med riset och sallad.