Kycklinggryta med dijon, grädde och dragon

POPULÄRT
koket.se
Kycklinggryta med dijon, grädde och dragon
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Kycklinggryta med dijon, grädde och dragon

16 ingredienser

40 min

En riktig favoritmiddag med goda ingredienser som kyckling, purjolök, dijonsenap, dragon och grädde. Allt får koka ihop tillsammans till en krämigt god kycklinggryta som hela familjen kommer gilla.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 50 g smör
  • 350 g purjolök
  • 2 gula lökar
  • 2 dl syltlök
  • 1 msk torkad dragon
  • 4 msk dijonsenap
  • 4 dl kycklingbuljong, utspädd
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade
  • 1 fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, finrivet skal + saft
  • 100 g färsk spenat
  • salt

Till servering

  • 4 port jasminris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ansa och skär purjolöken i mindre bitar. Skala, halvera och skiva den gula löken. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Stek kycklingbitarna i smöret i en gryta. Lägg i purjolök, lök och syltlök, vänd runt och låt fräsa några minuter.
  4. Tillsätt dragon och senap, blanda runt. Häll i kycklingbuljong och grädde, låt koka i 10 minuter, red eventuellt med lite majsstärkelse utspädd i kallt vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Plocka de färska dragonbladen från kvistarna. Hacka bladen och vänd ner i grytan.
  6. Hyvla fänkålen fint på mandolin eller skär i tunna skivor med kniv. Lägg i en skål och tillsätt olivolja, citronskal, citronsaft och salt.
  7. Blanda runt, massera gärna med händerna så att fänkålen mjuknar något. Avsluta med att vända ner spenaten.
  8. Bjud kycklinggrytan med nykokt ris och fänkålssalladen.