4 kycklingbröstfiléer, små (eller hälften så många om de är riktigt stora)
1 dl vetemjöl
2 ägg
2-3 dl pankoströbröd
2 tsk malen gurkmeja
salt
neutral olja, att steka i
Tillbehör
4 port jasminris
1 gurka, stor
0,5 spetskål, liten
2 msk sesamolja
sesamfrön, svarta och vita (att strö över)
2 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
1 tsk strösocker
1 dl majonnäs
1 msk sriracha, eller annan stark sås
1 msk vit misopasta
1 röd chilifrukt
salladslök
färsk koriander
0,5 limefrukt
salt
Gör så här
Strimla kålen och gurkan tunt. Lägg i var sin skål. Fördela risvinägern och sesamoljan i skålarna. Salta och sockra lätt samt strö över sesamfrön. Ställ åt sidan
Blanda hälften av majonnäsen med srirachan och den andra hälften med misopastan. Smaka av. Lägg i spritspåsar och ställ åt sidan.
Strimla salladslöken och chilin.
Lägg 1 kycklingfilé i taget mellan plastfolie och kavla ut med en brödkavel så att de blir ca 1 cm tjocka. Salta lätt.
Förbered panering genom att ta fram 3 tallrikar. Häll vetemjöl och lite salt i den första, knäck äggen i den andra och häll i panko med gurkmejan i den tredje.
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Panera kycklingen genom att först doppa dem i mjölet, sedan i ägget och sist i pankon.
Värm ca 3 cm neutral olja i en stekpanna med höga kanter.
När oljan är varm (ca 175 grader) lägg i kycklingfiléer och stek ett par minuter på varje sida tills paneringen får fin gyllenbrun färg. Lägg kycklingen på en bit hushållspapper och låt rinna av lite.
Skär kycklingkatsun i 1 cm tjocka skivor.
Ta fram tallrikar. Lägg lite ris på varje tallrik, toppa med några kycklingbitar, spritsa över de båda majonnäserna. Lägg alla tillbehören som spetskål, gurka, limeklyftor, koriander, salladslök och chili runt kycklingen. Avsluta med mer sesamfrön.