Kycklingkebabspett med bulgur och yoghurtsås

POPULÄRT
koket.se
Kycklingkebabspett med bulgur och yoghurtsås
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Kycklingkebabspett med bulgur och yoghurtsås

24 ingredienser

1 h

Smarriga och saftiga kebabspett på kyckling med goda kryddor som tillagas smidigt i ugnen. Till de smakrika spetten bjuds en örtig och fräsch bulgursallad och en enkel yoghurtsås.

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner

Kycklingkebabspett

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 2 dl yoghurt
  • 4 klyftor vitlök, rivna
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymalen
  • grillspett (blötlägg i vatten i 15 minuter om du använder träspett)

Bulgursallad

  • 3 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 gurka, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 0,5 dl färsk persilja, grovhackad
  • 0,5 dl färsk mynta, grovhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • peppar

Yoghurtsås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk honung
  • salt
  • peppar

Till servering

  • libabröd (eller pitabröd)
  • citron, i klyftor

Gör så här

Marinerad kyckling

  1. Skär varje kycklinglårfilé i 3-4 bitar.
  2. Blanda yoghurt, vitlök, olivolja, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar i en stor skål.
  3. Lägg i kycklingbitarna och se till att de täcks ordentligt av marinaden. Låt stå i kylskåp i minst 30 minuter (eller upp till 8 timmar för mer smak).

Bulgursallad

  1. Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Blanda den kokta bulgurn med gurka, tomater, persilja, mynta, olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Yoghurtsås

  1. Rör ihop yoghurt med honung. Smaka av med salt och peppar.

Spett

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Trä de marinerade kycklingbitarna på spetten. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Tillaga i ugnen i 20–25 minuter, vänd dem efter halva tiden. Kycklingen ska vara gyllene och genomstekt
  4. Servera spetten direkt med bulgursallad och yoghurtsås.