Kycklingklubba med blue cheese-sås

koket.se
Kycklingklubba med blue cheese-sås
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Kycklingklubba med blue cheese-sås

19 ingredienser

45 min

Marinerade kycklingklubbor som sköter sig själv i ugnen och serveras med en smakrik sås på blåmögelost, vitlök och citron samt stekta grönsaker.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 citron
  • 3-4 msk olivolja

Stekta grönsaker

  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 rödlökar
  • 0,5 spetskål
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Blue cheese-sås

  • 100 g blåmögelost, smulad
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 citron, finrivet skal + lite juice (ekologisk)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
  2. Lägg kycklingen på en plåt och skär tre snitt i varje klubbas ovansida.
  3. Blanda ihop paprikapulver, vitlökspulver, citron, salt, svartpeppar och olivolja. Pensla kycklingen med marinaden och tillaga mitt i ugnen i ca 35 minuter.
  4. Gaffelmosa osten och blanda ihop med övriga ingredienser till såsen. Ställ åt sidan.
  5. Strimla spetskål grovt. Dela, kärna ur och strimla paprika. Skala, halvera och strimla lök.
  6. Stek grönsakerna i olja i en stekpanna tills de har fått lite färg och mjuknat. Salta och peppra.
  7. Servera kycklingklubborna med stekta grönsaker och blue cheese-sås.