Kycklinglever i senapssås

Kycklinglever i senapssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklinglever i senapssås

10 ingredienser

Kycklinglever har mild, fin smak som även den som inte tycker om nötlever brukar uppskatta. Fryst kycklinglever är smidigt att ha hemma.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fryst kycklinglever
  • salt
  • peppar
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 krm torkad mejram
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk tomatpuré
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Bryn den halvtinade levern tillsammans med löken ganska hastigt med matfett i het panna. Krydda med salt, peppar, mejram.
  2. Lägg över levern i kastrull. Slå på crème fraîche utrörd med vatten. Småkoka 10 minuter. Ta upp levern och koka ihop såsen.
  3. Smaksätt med senap och tomatpuré och slå såsen över. Servera kokt ris och tomat till.