Kycklingnuggets med kryddigt bastmatiris

NYHET
koket.se
Kycklingnuggets med kryddigt bastmatiris
Foto: Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Kycklingnuggets med kryddigt bastmatiris

22 ingredienser

30 m

I den här rätten får klassisk kycklingnuggets sällskap av ett kryddigt basmatisris. Perfekt rätt att variera vardagmiddagarna med!

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Nuggets

  • 2 ägg, uppvispade
  • 500 g kycklingbröst
  • 1 dl rismjöl
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 2 dl pankoströbröd (ströbröd)
  • olja (till fritering)

Ris

  • 1 gul lök (stor)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 5 cm kanelstång
  • 6 grön kardemumma
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 dl basmatiris
  • 2 msk cashewnötter, torrostade

Currymayo

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver

Gör så här

Nuggets

  1. Vispa upp äggen och skär kycklingbrösten i kuber.
  2. Blanda rismjöl, vitlökspulver, salt och svartpeppar i en påse.
  3. Lägg kuberna i påsen och skaka så att kuberna täcks av mjölmixen.
  4. Lägg kuberna i äggmixen och vänd runt.
  5. Vänd slutligen kuberna i pankoströbröd.
  6. Fritera kycklingkuberna en gång i olja som är 160 grader varm. Låt dem sedan rinna av innan du friterar dem en gång till i olja som är 190 grader.

Ris

  1. Fräs löken i olja tills den får färg.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna utom ris och nötter. Fräs tills det doftar, ca 3 minuter.
  3. Häll i riset och blanda runt.
  4. Tillsätt vatten så det täcker riset med 2 cm (en handflata).
  5. Koka upp och låt sjuda under lock tills vattnet absorberats, ca 20 minuter.
  6. Låt stå under lock 20 minuter och rör sedan ner nötterna.

Currymayo

  1. Blanda ingredienserna.