Börja med att snabbmarinera kycklingen. Skär kycklingen i munsstora bitar. Riv av zest av halva grapefrukten. Dela grapefrukten på mitten och pressa juice ur halva frukten i en bunke. Häll i honung och finhacka rosmarin och blanda i med olivolja samt riv i en vitlöksklyfta. Salta och peppra, lägg sedan i kycklingbitarna. Låt stå i rumstemperatur medan det andra förbereds.
Rosta pinjenötter i torr panna till gyllene. Lägg att svalna på en tallrik.
Bryn smöret i en kastrull till gyllene och det doftar kola. Dra av från plattan och tillsätt grapefruktzesten.
Koka pastan al dente. Skär fina skalfria klyftor av resterande halva grapefrukten.
Stek kycklingen på medelhög värme. Lägg den kokta pastan i pannan tillsammans med kyckling och häll över det brynta smöret. Lägg i rucola och vänd runt. Servera genast med grapefrukt, pinjenötter och nyriven parmesan.