Kycklingpasta med salvia och marsala

POPULÄRT
koket.se
Kycklingpasta med salvia och marsala
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kycklingpasta med salvia och marsala

9 ingredienser

20 min

En beprövad pastamiddag som Tommy lagat sen starten av sin kockkarriär. En krämig pastarätt med mycket smak och få ingredienser.

logo
Tommy Myllymäki 2016

Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta (t ex tortiglioni)
  • 400 g kycklinglårfilé, fint strimlad
  • 8 blad färsk salvia
  • 2 dl marsalavin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2 dl parmesanost, riven
  • smör, att steka i
  • salt

Gör så här

  1. Koka pastan i välsaltat vatten ca 2-3 minuter kortare än vad som står på förpackningen.
  2. Strimla salvian. Skär kycklingen i strimlor.
  3. Steka kyckling i smör i en stekpanna, kycklingen ska bara få lätt stekyta. och salvia i smör, ska bara få lätt stekyta.
  4. Tillsätt marsalan och låt koka ned till hälften.
  5. Tillsätt fond och grädde. Låt koka ihop några minuter.
  6. Tillsätt pastan tillsammans med lite pastavatten. Låt koka ihop i 2-3 minuter.
  7. Rör och skaka på kastrullen.
  8. När såsen tjocknat lite, tillsätt lite parmesan och servera