Kyckling och tärnade rotfrukter blir en härlig pytt. Passa på att laga pytt om du har kyckling över. Välj annars färdigtärnad, djupfryst kyckling eller färdiggrillad. Rå äggula passar bra till.
Tärna rotsaker, zucchini och kycklingkött smått. Stek morot, potatis och palsternacka i olja tills de är nätt och jämnt mjuka. Lägg då i zucchinin. Kycklingköttet läggs i på slutet och får bli varmt. Krydda med salt, vitpeppar och dragon.
Koka upp vatten i en stor kastrull. Doppa savojkålsbladen ett och ett i det kokande vattnet och duscha dem därefter i iskallt vatten. Klappa bladen torra och bre ut dem på fyra varma tallrikar. Fördela pytten ovanpå.
Knäck äggen och ta vara på gulan. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin. Spara den finaste skalhalvan av varje ägg och lägg gulan i. Ställ äggskalet ovanpå pytten och servera.