Kycklingqueneller med rotfrukter

koket.se
Kycklingqueneller med rotfrukter
Sara Begner
Sara Begner

Kycklingqueneller med rotfrukter

22 ingredienser

45 m

Bjud på queneller på kyckling med smak av dragon till middag i veckan. Med ugnsrostade rotsaker och smakrik smörad buljong till blir det en perfekt familjemiddag.

Se Sara Begner laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Ugnsrostade rotsaker

  • 300 g morot, i grova skivor
  • 400 g palsternacka, i grova skivor
  • 300 g potatis, delade
  • 1 msk olivolja

Smörad buljong

  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 4 timjankvistar

Queneller

  • 0,5 gul lök, finriven
  • 1 ägg
  • 1 citron, finrivet skal och 1 msk saft
  • 3 msk grädde
  • 1 msk ströbröd
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk salt
  • 500 g kycklingfärs

Servering

  • 25 g smör
  • 1 kruka färsk körvel
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Ugnsrostade rotfrukter

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg rotfrukter och potatis på en plåt.
  3. Salta och ringla över olivolja.
  4. Baka i ugnen ca 20 minuter.

Smörad buljong

  1. Fräs lök och vitlök mjuka i lite smör.
  2. Häll på vatten, buljong och timjan och koka ca 10 minuter.

Queneller

  1. Blanda lök, ägg, citron, grädde, ströbröd, dragon och salt i en bunke och låt stå ca 5 minuter.
  2. Blanda i färsen och forma queneller med två skedar. Olja in skedarna så släpper färsen fint.
  3. Sänk värmen på buljongen. Lägg i queneller och låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Ta upp quenellerna och vispa ner smöret i buljongen med en stavmixer.

Servering

  1. Fördela rotfrukterna på tallrikar och häll på buljong.
  2. Toppa med queneller och eventuellt körvel.