Kycklingrullader med pressad potatis och magisk sås

koket.se
Kycklingrullader med pressad potatis och magisk sås
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Kycklingrullader med pressad potatis och magisk sås

19 ingredienser

45 min

Kycklingrullader som är lätta att göra och fylls med bacon, dijonsenap och citron. Rulladerna bryns till fin yta och får sen koka färdigt i en läcker sås för att sen serveras med gröna bönor och pressad potatis.

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök (stor)
  • 140 g bacon
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl färsk persilja, finhackad
  • 1 msk färsk timjan, finhackad
  • 1 citron, finrivet skal (ekologisk)
  • smör, att steka rulladerna i
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 5 dl vatten
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1-2 dl vispgrädde

Pressad potatis

  • 600 g potatis, mjölig eller fast spelar ingen roll

Smörkokta haricots verts

  • 150 g haricots verts
  • 1 msk smör
  • salt
  • tandpetare

Topping

  • parmesanost, riven
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Halvera varje kycklingfilé så att det totalt till fyra personer blir åtta filéer.
  3. Lägg filéerna en och en i en spritspåse för att banka ut dem (använd gärna undersidan av en kastrull för att banka ut dem). Salta och peppra.
  4. Skala, halvera och strimla löken fint. Strimla baconet. Fräs löken mjuk och glansig i en klick smör i en stekpanna. Stek baconet i en stekpanna vid sidan om.
  5. Vänd ihop lök, bacon, dijonsenap, finhackad persilja, timjan och citronzest. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  6. Klicka lite fyllning på varje filé och rulla ihop till en rullad. Fäst med tandpetare.
  7. Hetta upp en stor stekpanna med lite smör och bryn rulladerna runt om i pannan. Salta och peppra.
  8. Häll i fond och vatten, låt puttra ca 15-20 minuter. Ta upp rulladerna och lägg åt sidan.
  9. Smält smöret i en annan panna. Vispa ner mjölet. Häll på fonden som kycklingen tillagats i samt vispgrädde. Låt såsen koka ihop. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och lägg tillbaks rulladerna i såsen.
  10. Koka haricots verts i saltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt smöret till bönorna, vänd runt så att smöret smälter.
  11. Servera kycklingrulladerna snett skurna med pressad potatis, den goda såsen och haricots verts i smör.