Stek kycklingfiléerna runt om tills de blivit lite brynta i en stekapanna. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.
Fräs broccolin kort i pannan. Häll på sojan och låt ge färg och smak.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader.
Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med ev mer fisksås, soja eller lime om du vill. Ställ åt sidan.
Skär sallad, gurka och päron i mindre bitar.Skala och skiva löken tunt. Plocka bladen från koriandern.
Ta ut kycklingen och broccolin från ugnen och lägg över på en skärbräda. Låt broccolin svalna något medan kycklingen får vila, ca 5 minuter. Skär sedan kycklingen i tjocka skivor.
Lägg romansalladen på ett stort fat. Lägg på broccoli, gurka, päron, schalottenlök och kyckling. Ringla över dressingen. Strö på grantäpplekärnor, jordnötter, rostad lök samt koriander. Servera genast!