En otroligt god och enkel sallad som smakar Korea, utan att innehålla några specialingredienser. Passar perfekt att servera som lunch och även finfin på picknick eller att ta med i en låda till stranden.
1 grillad kyckling (köp färdig eller grilla själv)
1 dl jordnötter
Sojavinägrett
1 dl japansk soja
3 msk olivolja
1,5 msk sesamolja
2-3 msk risvinäger (eller vit balsamvinäger)
1,5 msk flytande honung
1 klyfta vitlök, riven
Gör så här
Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Ställ åt sidan.
Skär salladen i munsbitar. Skala gurkan och dela på längden. Skrapa ur kärnhuset och skär resten i munsbitar. Halvera tomaterna och gröp ur avokadorna med en matsked och dela sedan i mindre bitar.
Skiva rödlök, salladslök och sockerärter tunt. Lägg allt i en stor salladsskål.
Plocka köttet från kycklingen, skär filén i skivor och riv resten i munsbitar. Lägg i skålen med grönsakerna. Häll på dressingen och vänd runt. Strö över jordnötter, servera och njut!