Kycklingsallad med jordnötter och koreansk sojavinägrett

Kycklingsallad med jordnötter och koreansk sojavinägrett
Foto: Lennart Weibull
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kycklingsallad med jordnötter och koreansk sojavinägrett

15 ingredienser

30 min

En otroligt god och enkel sallad som smakar Korea, utan att innehålla några specialingredienser. Passar perfekt att servera som lunch och även finfin på picknick
eller att ta med i en låda till stranden.

Ingredienser

  • 1 romansallad
  • 1 gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 avokador
  • 0,5 rödlök (liten)
  • 2 salladslökar
  • ca 75 g sockerärtor
  • 1 grillad kyckling (köp färdig eller grilla själv)
  • 1 dl jordnötter

Sojavinägrett

  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 msk sesamolja
  • 2-3 msk risvinäger (eller vit balsamvinäger)
  • 1,5 msk flytande honung
  • 1 klyfta vitlök, riven

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Ställ åt sidan.
  2. Skär salladen i munsbitar. Skala gurkan och dela på längden. Skrapa ur kärnhuset och skär resten i munsbitar. Halvera tomaterna och gröp ur avokadorna med en matsked och dela sedan i mindre bitar.
  3. Skiva rödlök, salladslök och sockerärter tunt. Lägg allt i en stor salladsskål.
  4. Plocka köttet från kycklingen, skär filén i skivor och riv resten i munsbitar. Lägg i skålen med grönsakerna. Häll på dressingen och vänd runt. Strö över jordnötter, servera och njut!