Kycklingsallad med örter

NYHET
Kycklingsallad med örter ny
Foto: TV4/ Karoline Pettersson
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Kycklingsallad med örter

17 ingredienser

30 min

En fräsch och matig sallad med kyckling, kalkonbacon, soltorkade tomater och fetaost passar perfekt som lunch eller att ta med på picknick.

Ingredienser

portioner

Sallad

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 burk inlagda kronärtskockor (marinerade)
  • 8-10 soltorkade tomater
  • 10-12 små tomater
  • 200 g rödkål
  • 1 äpple
  • 2 salladslökar
  • 1 förp mâchesallad (eller spenat)
  • 1 förp kalkonbacon
  • 150 g fetaost
  • 5 msk pumpakärnor
  • färsk basilika, hjackad
  • salt
  • peppar

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • havssalt
  • färska örter, hackade (eller torkade)

Gör så här

Sallad

  1. Stek kycklingen och krydda med salt och peppar.
  2. Lägg kycklingen i en skål.
  3. Skiva kronärtskockor samt soltorkade tomater och lägg i varsin skål.
  4. Hacka tomater, rödkål, äpple och salladslök. Lägg allt i en skål.

Dressing

  1. Blanda olja, havssalt och färska hackade kryddor.

Sallad forts.

  1. Lägg spenat eller mâchesallad i botten på ett fat.
  2. Toppa med övriga ingredienser.
  3. Avsluta med fetaost och pumpakärnor.
  4. Servera med valfritt tillbehör så som bulgur, pasta eller quinoa.