Somrig och perfekt picknick-sallad med pasta, grillad kyckling, inlagd kronärtskocka, krispiga grönsaker, pepprig rucola och salt fetaost serverad med en syrlig dijondressing.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg i en salladsskål.
Plocka kycklingen fri från ben. Skär kycklingköttet i tärningar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Halvera körsbärstomaterna. Skär gurkan i mindre bitar. Häll av och dela kronärtskockorna. Hacka basilikan grovt.
Lägg allt i skålen med pastan och blanda runt. Vänd försiktigt ner rucola och smula över fetaosten. Salta och peppra.
Dressing
Mixa ihop dijonsenap, rödvinsvinäger och vitlök med rapsolja. Tillsätt lite kallt vatten och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Häll upp i ett dressing-glas eller flaska.
Servering
Servera salladen med dressingen vid sidan om så var och en kan ta så mycket dressing de önskar.